Nyheder

Her finder du oplysninger om hvad der rører sig i forbindelse med Kolviður

Hvis du er interesseret i nyheder der vedrører hele Stutteriet, så kan du finde dem på Idaslettens hjemmeside under menupunktet nyheder.
Her kan du også tilmelde dig vores nyhedsbrev hvor du vil få vores nyheder leveret til din email-adresse.

03/05-10

 - 

Nyheds og gallerisiden er opdateret, bla. med nye links
nyheder og billeder. se det på
www.123hjemmeside.dk/kolvidur


27/03-10

 - 

Kolvidur bedækker pr. 1/5 - 15/6-10 i Helsingør i Nordsjælland og igen pr. 15/8 i Nordsjælland. Skriv en mail ved interesse: mia@idasletten.dk


12/03-10

 - 

Ny Galleriside: Se Flere billeder af Kolvidur og afkom på: www.123hjemmeside.dk/kolvidur


08/04-09

 - 

Der er Sket en masse siden nyhedssiden sidst er blevet opdateret, men først den nyeste nyhed.
Kolvidur vil i år Bedække hjemme på Sjælland fra 1/4-14/6-2009 Der efter vil han bedække hos Nordthys Islændercenter i Jylland. Kontakt NordThy's for bedækning i Jylland
karina.bruun@ofir.dk Kólvidúr vil hos Nord thy's islændercenter komme til at gå på store folde, som hingstene har gjort de tidligere år. Det er klart vores erfaring, at hopperne nemmeste kommer ifol, når de går under så "islandske" forhold som mulig! Hos os kommer hopperne ikke til gå på flere forskellige folde. Alle går på en fold, og hverken hingst eller hopper bliver udsat for den unødige flytning. Vi har meget lavt mittetryk, hvilket bevirker, at hopperne kan gå uden eksemdækken, og ikke udsættes for stress for at finde steder hvor de kan klø sig.


01/10-07

 - 

Et meget vellykket Sjællandske følshow er overstået.
Vi deltog med to Kolviður afkom - og de gjorde rigtig god figur, de høstede meget flotte karakterer og kommentarer fra dommerne, begge føl blev placerede i stærkt i toppen.
Det 3 mdr. gamle Hoppe føl Bruða fra Idasletten lagede sig flot ind som anden bedst placeret hoppe og kom dermed i finalen, hos Bruða lagede dommerne især vægt på hendes flotte forpart og velrejste hals samt gode fundament. Især hendes flotte holdning i bevægelse og hendes 4 store adkildte, rumlige og smidige bevægelser blev høj præmieret.
Det kun 2 mdr. gamle hingste føl Álfur-kongur frá Idasletten, som var showet’s yngstemand blandt hingstene.
Àlfur-Kongur blev placeret samlet som nr. 4, og lå på en flot 2 plads med total karakteren for gangarter og bevægelse.
Hos Álfur lagde dommerne især vægt på at han lige ledes som Bruða havde en flot front med en velansat hals, Álfur fik også en flot bedømmelse for ryg og kryds med kommentarer som stærk og smidig overlinje samt et muskel fyldt kryds.
For gangarter og temperament var bedømmelsen rigtig flot - God holdning samt meget smukke bevægelser som bla. Fik kommentarerne rumlig og smidig med høj aktion.
Sidst men ikke mindst blev han præmieret højt for sit gode temperament hvor han udviste ophøjet ro, men var vågen modig og selvstændig, og viste stor arbejdes og løbe glæde.
Vi har alt grund til at være meget tilfredse med resultatet.


16/08-07

 - 

VM 2007 var igen et år hvor Andvari's afkom endnu engang har bevist at de tilhøre verdens absolutte TOP, de har igen sat sig tungt på medaljer og finaler i tölt og 4 gang.
3 afkom ud af 4 deltagende red sig i A finalerne i 4-gang, T.1 og T.2. Resultaterne taler for sig med GULD til Andvari Sønnen Jarl i både T.1 og 4.1, Bronce til sønnen Kyndill i T.2 og en flot 6 plads til Þeyr i 4.1 samt en B-finale deltagelse i T.1.
Vi kan med god grund være stolte af Kolvidur's brødre's flotte præstationer!


23/07-07

 - 

I dag kom det sidste årgang 2007 "Kolvidur-føl" til verden.
Kolvidur har i 2007 fået 7 afkom, herfra 4 hopper og 3 hingste.
føllene er sunde raske og stærke, med kraftige stærke ben og med gode skuldre og meget velrejste.
Det viser alle gangarter,især meget tölt, føllene har især bemærkelsesværdig meget begbens bevægelse.
Føllene er i mange forskellige farver, musegrå, gulbleik, sort, rød og brunblak. og næsten alle med div. hvide aftegn i panden.
vi er meget tilfredse med resultaterne, og ser meget frem til årgang 2008 som jo bliver meget større.


15/07-07

 - 

Kolvidur tilbyder nu bedækning i Jylland, han tager en slut spurt på sæsonen i vest jylland, hos Stutteri Sonne www.stutterisonne.dk han vil ankomme til stutteriet d. 31/8-07
Han vi her modtage hopper under samme betingelser og gode forhold som hjemme.
Han vil fortrinsvist gå i stod med hopperne men håndbedækning kan også aftales ved særlige forhold.
Ring og resever plads til din hoppe!


18/05-07

 - 

Kolvidur stemt ind i Top 3 i "Bedst in Show" ved hingste showet. Han var den eneste 4-gænger i top 3én.


30/04-07

 - 

Kolvidur blev før første gang på Dansk jord officielt vist frem til Hingste show på Hedeland d. 27. Se billederne under galleri.


16/03-07

 - 

i andledningen af klubben Skaki's hingste dag Søndag d. 18 marts vil Kolvidur blive vist frem, han vil blive vist frit i bevægelse i hallen. der vil være godt mulighed for at få svar på evt. spørgsmål, og hilse på ham!


 
© Dværgekunst programmering 2006